Amb motiu de la compra, per part de l’Ajuntament de Llombai de la emblemàtica Torre Alèdua a finals del 2020, les alumnes de 3r i 4t de la ESO i de Formació Professional Bàsica del centre educatiu EFA Torrealedua, han preparat una exposició fotogràfica d’aquest bé d’interés cultural.

El dijous 3 de juny, a les 12 del migdia, l’alcalde de Llombai, José Forés acompanyat per les alumnes de EFA Torrealedua i cos docent del centre realitzaran l’acte simbòlic d’inauguració de l’exposició.

Una exposició que estarà ubicada a l’Ajuntament de Llombai fins el 17 de juny i on els visitants podran observar, des de diferents punts de vista, les més de 18 instantànies realitzades a aquesta construcció.

“Unes imatges captades aprofitant una eixida escolar a la torre d’Alèdua. Les alumnes realitzaren fotografies de l’entorn natural i de la mateixa torre, que al mateix temps dóna nom a la nostra escola i que el curs passat va celebrar el seu 25 aniversari”, explicava Isaura Escutia, professora de l’EFA Torrealedua.

El castell de Alèdua és una fortalesa del segle XII situada sobre un pujol a l’esquerra del riu Magre i a uns quatre quilòmetres a l’est del nucli urbà, en el despoblat d’Alèdua. De planta rectangular, compta amb una torre situada en el centre, de tres altures i soterrani. La torre té una base quadrada de 7,3 per 7,3 metres i una altura aproximada de 16,5 metres sobre el terreny circumdant. La seua primera referència documental ve del Llibre del Repartiment, de 1238.